е за трети път е в НДК. Форумът отправя поглед

...
   е за трети път е в НДК. Форумът отправя поглед
Коментари Харесай

Салон на галериите в НДК

   е за трети път е в НДК. Форумът насочва взор към над 30 галерии от столицата и страната, към творчеството на най-хубавите модерни създатели и на старите майстори, към трендовете и концепциите в новото българско и европейско изобразително изкуство. Тазгодишната стратегия включва интернационално присъединяване – галерии от Австрия, Швейцария и Словакия, и редица съпътстващи събития.

В Зала 3 на НДК ще имаме опцията да забележим творби на знакови художници, измежду които Магда Абазова, Георги Божилов, Димитър Казаков-Нерон, Румен Скорчев, Вихрони Попнеделев, Рада Цанкова. Ще можем да се докоснем и до сбирките с холандска живопис от XVII и XVIII век на изложба " УниАрт ", както и до персоналната сбирка на Светлин Русев с шедьоври на Гоя, Рембранд, Дюрер и Кете Колвиц.

Изложба с фотографии на подбрани творби от " Златната книга " на българските икони, която е план на издателство " Методиеви книги " и доцент доктор Ралица Русева, ще бъде открита на 20 октомври от 18:30 ч. на полуетаж Изток в НДК. Целта е да бъдат разпространявани образците на българската християнска живопис по механически новаторски метод.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР